top of page
Пошук
  • lizeymilitary

Тиждень укранської мови та літератури




Ось і завершився тиждень української мови та літератури, який проходив у нашому закладі з 4 по 8 березня. Кожен день був насичений цікавими заходами.

У понеділок — урочисте відкриття імпресія-меседж «Золоте серце української, батьківської, материнської…», яке підготували учні 10-А класу. Впродовж дня ліцеїсти також виконували завдання за QR-кодами «Леся Українка — цікаві факти». Слід відмітити Євгенію Лук'янчук, Дар'ю Мілюкову, Богдана Матвієнко, Максима Семенюка.

У вівторок учні закладу мали змогу ознайомитись з сучасною  «ВАУ АБЕТКОЮ», а дівчатка-ліцеїстки створили вінок переможних слів «Із чорнобривців сплетена душа моєї мови».

У середу був проведений відкритий урок з української літератури в 11-В класі на тему: «Григір Тютюнник «Три зозулі з поклоном». Вічна тема любовного трикутника у новій інтерпретації». На уроці були використані сучасні форми роботи із застосуванням інтерактивних технологій, зокрема навчального застосунку Wordwall. Найактивнішими під час уроку були Дідовець Іванна , Котвицька Іванна, Іщенко Нікіта, Колеснік Вікторія.

А ліцеїсти-десятикласники  в цей день мали змогу перевірити свою грамотність написанням навчальних диктантів «А я рідною пишу так…».

Четвер був теж не менш насиченим. Учні 10-х класів підготували флешмоб-переможну поему про мову «Я подолаю тебе, враже, словом!», по завершенні якого ліцеїсти склали присягу рідній мові.

Хочеться подякувати адміністрації закладу за можливість відвідати з 11-В класом літературно-мистецький захід «Геній сучасності», який відбувся у міському Палаці культури. Цікаві маловідомі факти про Шевченка та неперевершені художні номери справили неабияке враження на ліцеїстів!

Також цікавою була і п‘ятниця. Створювали з ліцеїстами плакат співпраці «Шевченкіана», виготовляли буклети до 210 річниці Великого Кобзаря та підбивали підсумки тижня з гаслом: «Українська — це модно! Українська — це круто! Єдиній і рідній мові бути!»

9 переглядів0 коментарів
bottom of page