top of page
Пошук
  • lizeymilitary

Тиждень математики


Згідно річного плану роботи Звягельського ліцею з ПВФП з 6 по 10 листопада було проведено тиждень математики.

Всі заходи тижня математики

сприяли розвитку творчих здібностей , забезпечували співпрацю між ліцеїстами 10-11 класів , між ліцеїстами та вчителями, підтримували інтерес до навчання, бажання займатися математикою.

Цікавість, живий інтерес, старання розгадати секрет, а під час демонстрації і недовіра панували у Школі магії математики, двері якої були відчинені протягом тижня. Ліцеїстам усіх класів сподобалися математичні фокуси, підготовлені вчителем математики Желізко Л.В..

Розпочався тиждень із спіч-реклами «Навіщо вчити математику?».

Урок- практикум : «Чи можливо НМТ з математики здати без калькулятора ?» було проведено у 11- Б класі. Найактивнішими були : Леоновець Д., Доюн Д.,Топчай В.


За правилами проведення тесту, користуватися калькулятором на іспиті забороняється. Насправді, калькулятор на НМТ з математики не потрібен. Всі завдання розв’язуються і без нього. Головне - увага, акуратність і деякі секретні прийоми, з якими ліцеїсти ознайомилися протягом уроку і спробували їх застосувати на практиці.

У рамках тижня вчителем математики Желізко Л.В. був проведений відкритий урок з геометрії у 11-В класі на тему: «ЦИЛІНДР. Площа циліндра». За підсумками роботи на уроці, вчителем відмічені Колеснік В. та Кухта Д.

До уваги ліцеїстів були представлені:

-інформ-дайджест «Геометрія у природі: рослини з ідеальною гармонією і симетрією» ;

-математичний іподром «10 цікавих фактів про числа у повсякденному житті»;

- чатбот "Чи є у вас ангел- хранитель?";

-експозиція «Математика у майбутньому».

Протягом тижня учні мали можливість завітати до математичного тесторіуму і перевірити свої теоретичні знання з математики, розгадуючи кросворди. Більшість кросвордів були розгадані Офіцеровим С. та Костюмінським А.

Ліцеїсти нашого закладу брали участь у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді «На урок» (Осінь 2023) та у Всеукраїнському інтернет-конкурсі « Уся правда про НМТ з математики».

Проведений тиждень математики показав, що ліцеїсти не байдужі до вивчення математики, вміють логічно мислити, люблять позакласні заходи .Вони відчули красу математики, її присутність у нашому повсякденному житті та більш глибоко усвідомили необхідність її вивчення.

Математика- професія майбутнього!

3 перегляди0 коментарів
bottom of page