top of page
Пошук
  • lizeymilitary

Міжнародний день підтримки жертв злочинів

У цей день, 22 лютого, більшість країн світу відзначають Міжнародний день підтримки жертв злочинів.

Призначення такого дня покликане привернути увагу до проблем потерпілих від кримінальних правопорушень. Історія заснування цього дня бере початок із 1990 року, коли уряд Великобританії опублікував «Хартію жертв злочинів».

Проблема соціальної реабілітації жертв злочинів була актуалізована міжнародним співтовариством ще наприкінці минулого століття. Нині в багатьох країнах ухвалені й діють спеціальні закони, спрямовані на захист постраждалих від кримінальних дій, їх реабілітацію, компенсацію матеріальних і моральних збитків. Щороку в Україні потерпілими від злочинів визнається понад 400 тисяч осіб. Однак механізми захисту потерпілих поки що недосконалі, тому жертва дуже часто залишається сам на сам зі своєю проблемою.

Сьогодні, спільно з соціально-психологічною службою нашого закладу та активістами ліцею було організовано акцію на підтримку жертв злочинів, проведено тематичні бесіди про те, як убезпечити себе, своїх рідних та близьких від того, щоб не стати жертвою злочину, та що робити, якщо лихо вже сталося.

Ми, як українські громадяни, майбутні захисники, мусимо зробити все від нас залежне, щоб протягнути руку допомоги тим, хто опинився у ситуації відчаю. Адже чужого горя не буває.





143 перегляди0 коментарів
bottom of page