top of page
Пошук
  • lizeymilitary

Мовознавчі олімпійські ігри - 2022

Мова – найважливіший засіб спілкування людей, пізнання світу і передачі досвіду з покоління в покоління.

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО у 1999 році.

Сьогодні, з цієї нагоди, в ліцеї були проведені мовознавчі олімпійські ігри. Захід підготувала вчитель української мови і літератури Литвинчук Леся Володимирівна. Ліцеїсти змагалися у наступних конкурсах: орфографічний пейнтбол, синтаксичне фігурне катання, лексична художня гімнастика, фразеологічне фехтування, граматичний біатлон.

Учасників оцінювало журі олімпійських ігор. Перемогу отримав 10- А клас, 2-ге місце між собою розділили 11- А і 11- В класи. Кращі команди було нагороджено грамотами та призами.

Подібні заходи покликані популяризувати рідну мову серед підростаючого покоління, формувати сприйняття української мови як елемента національної безпеки, розширити сфери застосування української мови молоддю.

Мова – це генетичний код нації, інтелектуальний та духовний результат тисячолітньої еволюції кожного етносу. Без мови немає народу.











233 перегляди0 коментарів
bottom of page