top of page
Пошук
  • lizeymilitary

Андріївські етновечорниці

Оновлено: 15 груд. 2022 р.


У нашому ліцеї пам’ятають і шанують свою історію, культуру і традиції, які не канули в забуття, а продовжують передаватися з покоління в покоління.

Свято Андрія – одне з проявів української національності і самобутності. За народним звичаєм у цей день молодь збирається разом та проводить різноманітні обряди. Тож, наші ліцеїсти, на чолі з вихователькою Аліною Туровською, організували незабутнє дійство – Андріївські етновечорниці.

Присутні були вражені цікавою і пізнавальною програмою та щедрою гостиною. Народні пісні, щирий сміх, приємна атмосфера лишили теплі спогади.

Усі учасники вечорниць мали змогу доторкнутися до минувшини, поринути в атмосферу загадковості вечора на Андрія, відчути красу та поезію давніх обрядів, особисто взяти активну участь у різноманітних конкурсах і ворожіннях, а також скуштувати традиційні українські страви: вареники та калиту.

В українського народу багата культура, цікаві обряди і традиції, залишені в спадок від наших бабусь і дідусів. Їх потрібно зберігати й шанувати, адже щасливого майбутнього ми можемо досягти лише пам’ятаючи наше славне минуле.






















173 перегляди0 коментарів
bottom of page