top of page
Пошук
  • lizeymilitary

Пам'ятаємо! Перемагаємо!

Оновлено: 9 трав. 2022 р.



Друга світова війна стала страшною сторінкою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Та війна стала можливою через змову антигуманних режимів – нацистського і радянського, які ставили геополітичні інтереси вище прав і свобод людини. Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців та інших народів, які проживали на нашій землі й боролися проти тоталітарних режимів. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Ми добре знаємо ціну війни, тому плекаємо мир.

Сьогодні жодна країна не може претендувати на визнання власної виняткової ролі у перемозі над нацизмом. Перемога – плід титанічних зусиль десятків держав та сотень народів.

З нагоди Дня Пам'яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в ліцеї відбулося ряд заходів. Працівники ліцею разом з ліцеїстами створили інформаційний тематичний відео-ролик, в режимі он-лайн для ліцеїстів були проведені виховні та інформаційні години, а також віртуальний огляд літератури про Другу світову війну. Для родин внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають на території ліцею, за сприяння управління культури і туризму Новоград-Волинської міської ради, було організовано екскурсію до філії Новоград-Волинського краєзнавчого музею «Гарматний напівкапонір №306», який є пам’яткою часів Другої світової війни. Учасники екскурсії хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих у війні та поклали квіти.

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями. Не забуваємо: той, на чиєму боці справедливість, хто захищає свою землю, завжди перемагає.









31 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page