top of page
Пошук
  • lizeymilitary

15 образів Лесі Українки

25 лютого 2023 року в Україні відзначали 152 річницю від дня народження української письменниці, поетеси, перекладачки та культурної діячки Лесі Українки. З цієї нагоди у ліцеї відбувся літературний вечір «15 образів Лесі Українки». На захід, у ролі спікерів, були запрошені наукові співробітники Літературно-меморіального музею Лесі Українки міста Звягеля, Галина Пилипенко та Сніжана Шевчук.

Життя Лесі Українки – це історія успіху за несприятливих обставин, це невтомна праця та вміння досягати поставленої мети. Тому вихованцям ліцею було досить цікаво зануритися у розповідь про таку неординарну особистість та відкрити для себе відому письменницю в різних образах: Леся-літераторка, поліглотка, музикантка, фольклористка, художниця, рукодільниця, господиня, режисерка, мандрівниця, репетиторка, бібліотекарка, меценатка, модниця, феміністка та сучасниця.

Леся Українка по праву вважається однією з найвизначніших постатей в історії української літератури. Сьогодні вона є символом України та уособлює незламність всього нашого народу, який живе і буде вічно жити, всупереч усім зусиллям ворога.

Дякуємо науковим співробітникам музею за представлення нашій увазі, невідомих досі, цікавих фактів з життя письменниці та розкриття її особистості у різних незвичних амплуа.









142 перегляди0 коментарів
bottom of page